Informatie voor ouders

Belangrijk om te weten over Gastouder Klein Konijntje Vlaardingen.

Gastouder Klein Konijntje Vlaardingen - Bij mooi weer lekker buitenspelen.

Bij Gastouder Klein Konijntje staat het kind centraal! Ik ga respectvol en positief met u en uw kind om en ik vind het belangrijk dat uw kind zich veilig en thuis voelt bij mij. Op deze basis durft uw kind nieuwe uitdagingen aan te gaan en kan uw kind zich op haar/zijn eigen tempo ontwikkelen en ontplooien. Uw kind krijgt hier de ruimte voor en wordt op een positieve manier gestimuleerd.

Ik vind het belangrijk dat de overgang van thuis naar de opvang zo klein als mogelijk is en probeer daarom de sfeer zo huiselijk mogelijk te houden. Zo is bijvoorbeeld de dagindeling zo veel als mogelijk aangepast op wat voor uw kind thuis gebruikelijk is. Aan goed contact met ouders hecht ik veel waarde. Communicatie is belangrijk en ik sta altijd open voor nieuwe ideeën en discussie.

Ieder kind is uniek en ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. Doordat Gastouder Klein Konijntje minder kinderen tegelijkertijd opvangt dan een leidster in een kinderdagverblijf, heb ik meer tijd en aandacht voor uw kind. Zo kan ik snel en goed inspelen op de behoeftes, het karakter, de voorkeuren en de talenten van uw kind. Ik heb oog voor uw kind als individu en stimuleer haar/zijn eigen inbreng. Op deze manier ontwikkelt uw kind zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld.

Als standaard krijgt u van mij minimaal één maal per jaar een uitnodiging voor een 10 minuten gesprek. Hierin bespreek ik mijn conclusie van de observatie van uw kind gedurende haar/zijn verblijf bij mij. Deze observatie wordt door mij vastgelegd aan de hand van een vragenlijst die is gebaseerd op diverse observatie-instrumenten (samengesteld door het NIZW). Het welbevinden van uw kind vormt de belangrijkste basis. Als er tussentijds iets te bespreken valt wacht ik uiteraard niet tot het 10 minuten gesprek.

Uit een studie van de Universiteit Leiden blijkt dat kinderen in de gastouderopvang een hogere mate van welbevinden ervaren dan kinderen in het kinderdagverblijf. Dit betekent dat zij zich veiliger en meer ontspannen voelen en meer genieten van de activiteiten waarmee zij bezig zijn. Kinderen in de gastouderopvang voelen zich beter omdat de sensitiviteit van de gastouders hoger is, de geluidsniveaus in de gastouderopvang lager zijn en de groepsgrootte kleiner is dan in het kinderdagverblijf.

Alle voordelen van Gastouder Klein Konijntje Vlaardingen op een rijtje:

• Kleinschaligheid • Flexibiliteit • U betaalt alleen voor het aantal uren dat u opvang nodig heeft • Huiselijke sfeer • Professionaliteit • Veel activiteiten, aangepast aan behoefte van het kind • Vast gezicht • Kleine groep •

Vragen?

Zijn er nog onduidelijkheden, dan bent u op afspraak van harte welkom om langs te komen. Koffie of thee staat voor u klaar! Bellen of mailen mag natuurlijk ook. Ik sta u graag te woord.